Home Život u dvoje Djeca Kako se osjećaju očevi kad im rodite dijete?

Kako se osjećaju očevi kad im rodite dijete?

Kako se osjećaju očevi kad im rodite dijete?

 

Razdoblje poslije porođaja mijenja stvari iz korjena i morate se privikavati na drugačiji “novi” život. To vrijedi za majke, ali još više to pravilo vrijedi za očeve. Nekim se očevima teško snaći u takvim situacijama dok su drugi sasvim smireni i nije im problem priviknuti se na novog člana obitelji.
U tim trenucima očevi su senzibilni, a uz to još dobivaju novopečene majke koje znaju biti dosta naporne. No, postoji nekoliko stvari koje očevi rade i izgovaraju, a koje majke ne primjećuju ili ih ne shvaćaju ozbiljno. Sada slijedi top 5 stvari koje novopečeni očevi osjećaju i rade.
Misle da ste najbolja mama na svijetu
Mnogi očevi smatraju sam čin porođaja fascinantnim i misle da ste ima poklonili najbolji dar u životu. Neki nisu skloni toliko djeci pa ima ne prijaju baš smicalice koje djeca rade. Muški dođu do trenutka kada shvate koliko zapravo majka ima strpljenja za svoju djecu i u tom trenutku zaista misle da ste najbolja mama na svijetu. Kada vam izgovore frazu “Ti si najbolja mama!” onda je vi shvatite ozbiljno i budite polaskani što ste dobili takav kompliment.
Nedostaje mi ljubav i zagrljaj
Vjerovali ili ne ali muškarci su dosta senzibilni i osjećajni. U trenucima kada je majka zaokupljena dijetoteom otac se smatra zapostavljenim. Stoga, kada vam kaže da se osjeća usamljeno, priđite mu i posvetite barem 5 minuta vremena njemu. Zagrlite ga, dajte mu poljubac i podružite se barem malo vremena.

I meni je potreban odmor
S obzirom na to da majka pazi, čuva, njeguje svoje dijete onda smatra da otac ima vremena za sve ostale poslove. Muškarci koliko god su nabildani i jaki, oni nisu navikli obavljati puno poslova dnevno. Kao i svim živim bićima potreban im je odmor. Ako ste svog muškarca opteretili raznim kućnim poslovima, izdvojite nešto vremena te mu pomognite oko nekih zadataka.

Svijet nije savršen
Očevi smatraju da dijete ne treba svaki dan prolaziti rutinu prehrane, pa kupanja, pa odjevanja i tako to. Misle da ako jednu večer ne okupate vaše dijete neće propasti svijet. Smatraju da biste to vrijeme mogli izdvojiti za druženja sa njim bilo uz ugodnu većericu ili neku drugu aktivnost.

Baš si lijepa i seksi
Mnogi muškarci svoju ženu smatraju više seksi nakon nego li prije poroda. To je čudna činjenica s obzirom da znamo da trudnice trebaju jedno vrijeme da vrate lijepu liniju. Kao što smo već spomenuli, muškarci znaju biti dosta senzibilni pa iz tog razloga misle da ste više seksi. Zapravo im je jako drago što se mu poklonili sina ili kćer i zbog toga su vam neizmjerno zahvalni.

 

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange