MJESEČNI HOROSKOP LIPANJ 2021

Lipanj 2021. obilježava pomrčina Sunca iz Blizanaca 10. lipnja. Ova pomrčina dio je niza neobičnih pomrčina i energija koju zrači trebala pokrenuti unutar nas vizije i potaknuti našu kreativnost i najodvažnije i neobične ideje. Intuicija postaje mnogo oštrija, pa neki od nas mogu sanjati proročanske snove ili proživjeti trenutke prosvjetljenja tijekom kojih je naš um receptivniji nego ikad prije za poruke koje dolaze iz podsvijesti.

Kreativnost podržava i Mars nakon 11. lipnja, kada započinje svoj tranzit kroz znak Lava – Vatreni znak, dinamičan, entuzijastičan, koji favorizira njegovanje talenata i njihovu hrabrost. U tim astrološkim okolnostima, spremniji smo se posvetiti ljubavi, romansi i ugodnim potragama koje nas opuštaju ili zabavljaju. Marsov tranzit kroz Lava nadahnjuje nas da otkrijemo zadovoljstvo oko sebe i uživamo u životu unatoč poteškoćama koje planetarni tranziti ovog perioda mogu prouzročiti.

U lipnju 2021. opet se događa kvadrat između Saturna (smještenog u Vodenjaku) i Urana (smještenog u Biku), aspekt s kojim smo imali posla i u veljači. Kao rezultat toga, Tarot-horoskop.com osjeća da bi se neki događaji od tada mogli ponovno pregledati ili pogoršati, što nas tjera na ponovnu procjenu, reviziju i planiranje nekih važnih i nužnih promjena. Kao što smo spomenuli u predviđanjima iz veljače, kvadrat Saturna i Urana često označava pojmove socijalne, političke ili materijalne krize, kada se mase bune, a potreba za reorganizacijom i reformama postaje sve očitija.

Ali Saturn je u retrogradnom kretanju do listopada 2021., a Jupiter je također u retrogradnom kretanju od 20. lipnja do listopada. Pred nama je prilično dug period da dobijemo priliku revidirati svoje strategije za budućnost, kako na individualnoj tako i na društvenoj razini. Ako to ne učinimo suglasno, tada bismo se mogli osjećati prisiljeni na to zbog okolnosti.

Uzimajući u obzir činjenicu da je Merkur u retrogradnom kretanju kroz Blizance do 22. lipnja, a Neptun u retrogradnom pokretu od 25. lipnja do kraja studenog, Tarot-horoskop.com smatra da još nije vrijeme za značajne promjene. Ali trebali bismo analizirati stvari, prilagoditi svoje ponašanje i očekivanja, učiti iz onoga što se dogodilo od početka pandemije, pokušati dovesti svoje misli u red i gledati na stvari s drugačijeg gledišta.

Brojni retrogradni pokreti ovog perioda sugeriraju da nam planeti nude odmor kako bismo okupili svoje resurse, očistili svoje ideje i pomirili se sa sobom i teškim odlukama koje moramo donijeti.

S druge strane, Venerin tranzit kroz Raka između 2. i 27. lipnja 2021. označava dobar period za popravljanje i jačanje obiteljskih veza te za pružanje pomoći voljenima ili traženje njihove pomoći (ako je potrebna).

Potkraj mjeseca veze s drugima postaju mutnije, možda i zbog frustracija i blokada koje svi osjećamo.

Izvor: tarot-horoskop.com

Secured By miniOrange