Home Keks Što mlade zanima o seksu? Odgovori na pitanja o zaštiti!

Što mlade zanima o seksu? Odgovori na pitanja o zaštiti!

Što mlade zanima o seksu? Odgovori na pitanja o zaštiti!

 

Mladi su često puta premalo informirani kada se upuštaju u seksualne odnose. U današnje moderno tehnološko vrijeme lako je doći do korisnih informacija pa se mladi sve više i više raspituju o seksu, zaštiti, djeci, itd. Danas smo vam odlučili odgovoriti na nekoliko najučestalijih pitanja koja mladi ispituju, a vezana su uz zaštitu kako sebe tako i partnera.

Da li mogu ostati trudna kod prvog seksa?
Odgovor na ovo pitanje je dakako DA! Bez obzira na to koji vam je ovo seks po redu, prilikom svakog odnosa možete ostati trudni ukoliko se poklopi nekoliko čimbenika. Čimbenici su muška zrelost, vaša dob i spolna zrelost, plodni dani (nekoliko dana u mjesecu kada možete ostati trudna), itd. Srećom, danas postoje razne zaštite kojima se možete zaštiti od ovih neželjenih posljedica. No, nemojte zaboraviti da niti jedna zaštita nije 100{2993ad2dce1a96507ceeaa0a162f4a3129369e355f069017772cfc8adb123a4f} sigurna, odnosno jedina koja je maksimalno sigurna je apstinencija.

U kojoj dobi moram početi koristiti zaštitu od trudnoće?
Ovo je vrlo delikatna stvar jer dobnog ograničenja zapravo ni nema. Ako ste seksualno aktivni i ne želite posljedica trebali biste koristiti neku vrstu zaštite. Danas je na tržištu nažalost mnogo ljekova koji nisu dovoljno provjereni i koji mogu utjecati na vaše zdravlje. Dakako, uvijek postoji kompromis pa tako možete koristiti kondome, dijafragme i ostale stvarčice koje sprječavaju nastanak djeteta.

Ako dečko ejakulira u blizini mojih intimnih područja, mogu li ostati trudna?
Odgovor je da, ali je vjerojatnost dosta mala. Svaki puta kada se sperma pojavi u blizini vaših spolnih organa postoji i mogućnost za oplodnju. Iako, u pravilu sprema treba doči do jajne stanice što i neće biti tako lako jer nije ejakulirao unutar vagine. Ako baš ne želite komplikacija, bolje je izostaviti taj dio i suzdržati se takvih igara.

Ako cura doživi orgazam, hoće li ostati trudna?
Zanimljivo pitanje, a odgovor glasi: “Orgazam direktno ne utječe na mogućnost trudnoće”. Dakle, nema stroge veze između orgazma i trudnoće, tako da je nebitno hoće li se dogoditi orgazam ili ne. Cura može ostati trudna bez obzira na to da li se orgazam dogodio ili ne.

Može li doći do trudnoće za vrijeme oralnog seksa?
Odgovor je NE! Oralni seks nema veze se spolnim sustavom tako da ne može doći do drugog stanja prilikom takve vrste seksa. No, kod oralnog seksa ipak postoji mogućnost da se zarazite spolno prenosivim bolestima kao što su AIDS i slično.
Tuširanje poslije seksa sprječava trudnoću?
Ovo je totalne neistina, kao i priča da se u vodi ne može zatrudnjeti. Dakle voda nema nikakav utjecaj na spermu i ispiranje vodom ili bilo čim drugim ne donosi nikakve učinke. Neke studije su pokazale da tuširanje poslije seksa može povećati mogućnost zaraze nekom spolnom bolešću, tako da to probajte izbjegavati.

Da li su dva kondoma sigurnija od jednog?
Ovo je priča koja isto ne drži vodu. Naime, prilikom uporabe dva kondoma može se dogoditi da se jedan o drugi trljaju i na taj način dođe do pucanja dotičnih. Kondome treba koristiti na način koji je opisan u uputama. Uvijek koristiti samo jedan kondom jer dva su zapravo manje pouzdana od samo jednog.

 

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange