MJESEČNI HOROSKOP TRAVANJ 2020

Najvažniji događaj tijekom travnja 2020. godine je Jupiter – Pluton konjunkcija (4. travnja). Jupiter i Pluton susreću se u znaku koji povezujemo s autoritetima, društvenim i političkim strukturama, institucijama, vladom, liderima, reputacijom, ali i s unaprijed stvorenim idejama i pravilima.

Jupiter i Pluton su viđeni kao tragatelji za istinom. Povrh toga, Pluton ima tendenciju da donese na svjetlo dana ono što je skriveno kako bi isprovocirao radikalne promjene i transformacije.

Jupiter – Pluton konjunkcija govori o širenju, progresu i rastu (Jupiter), ali samo kao rezultat razotkrivanja osobnih, kolektivnih ili društvenih aspekata koji nisu više funkcionalni ili su postali korumpirani, koji su nezakoniti, koji dolaze kroz iskorištavanje i omalovažavanje zbog nečije igre moći, laži, obmana ili manipulacije (Pluton).

Mogli bi svjedočiti rasvjetljavanju korupcije, nemirima na društvenom polju, zatim društvenim promjenama, institucijskim restrikcijama, padu starih lidera i pojavi novih lidera.

Jarac je i dalje domaćin Južnom polu, što znači da će se neki i dalje držati čvrsto prošlosti i nadati se da će doći do pomaka na njihovom destruktivnom putu.

Oni koji su do posla došli bez potrebnog znanja i vještina sada će se suočiti s problemima i teškim situacijama, a oni koji imaju iskrene namjere, koji su kompetentni i ustrajni, mogu očekivati puno novih prilika. Ako imate iskrene namjere, tada ćete steći poštovanje i napredovat ćete i na društvenoj ljestvici, a vaše vrijednosti će biti prepoznate.

Riječ kojom možemo nazvati ovaj mjesec je ˝revolucija˝. I ne radi se samo o bilo kakvoj revoluciji, nego o radikalnoj revoluciji koja će iskorijeniti korijen zla. Borbe za prevlast i moć postat će intenzivnije i može doći do raznih kriznih situacija.

Budući da je Jupiter povezan s putovanjima i inozemstvom, tek će se pokazati kakav utjecaj će Korona virus imati na turizam, pa čak i na migracije.

Pod ovakvim okolnostima nije nemoguće da dođe do rađanja novog svjetskog poretka, do formiranja novih organizacija i novih zakona. Energija Jarca može biti korisna kada se radi o izgradnji novih temelja za dugoročne privatne i društvene projekte. Ciljevi postaju sada veći, ali i naše se sposobnosti popravljaju. Ključ uspjeha je poštenje, moralnost, zakonitost, traženje i poštovanje istine. Mnoge iluzije sada će se raspršiti, puno ideja će se radikalno promijeniti upravo kako bi mogli uživati u zdravim novim počecima.

Imajte na umu da se ništa ne može postići preko noći. Promjene mogu biti ekstremno teške i polagane. Stare navike će nas povući. Stare šablone i ponašanja mogli bi nas jako mučiti prije nego što ih u potpunosti uspijemo otpustiti.

Još jedna osjetljiva tema s velikim potencijalom za promjene je novac. Može doći do promjena zakona. Može se dogoditi da prije većeg uspona doživimo krah. Na privatnom planu zbog toga moramo biti štedljivi, a ulaganja pažljivo razmotriti. Suočit ćemo se s ekonomskim promjenama, agresivnijim porezima, krizama vezano za banke zbog promjena koje moraju provesti. Neka nezakonska ili nemoralna djela izaći će na vidjelo i ljudi će se pobuniti.

Moguće su sve vrste problema i šokantni događaji vezano za predstavnike i političke stranke i aktivnosti, stvaranje novih stranki i udruženja ili razaranje starih i slično. Mogući su problemi i na polju zdravstva. Dug je put do reformi i do prosperiteta, te prvog jasnog smjera i naznaka koji se naziru daleko, tek oko studenog.

Možemo zaključiti da ćemo se prije bilo kakvog napretka suočiti s mračnom stranom nekih društvenih i političkih sistema, odnosa ili nekih drugih aspekata u životu, privatno i poslovno.

Merkur je brza planeta i prolazi kroz Ovna od 11. do 27. travnja 2020. godine. Reakcije mogu biti impulzivne i neke ideje koje će se pokušati primijeniti mogu biti posve neučinkovite. Merkurov prolazak kroz Ovna može donijeti nestrpljenje, žurenje s iznošenjem misli i razdražljivost. Napet aspekt koji Merkur pravi s Jupiterom i Plutonom između 24. i 26. travnja 2020. godine donosi sukobe, aroganciju, osjećaj udaljenosti i nepripadnosti i potrebu za nametanjem mišljenja. Obratite pažnju na druge i na događanja kako bi izbjegli dodatne nevolje.

Ako su pred vama pregovori, rasprave ili ispiti, ako možete, rješavajte to u prvoj dekadi travnja kada je Merkur u Ribama i pravi dobre aspekte s Jupiterom, Plutonom i Saturnom.

Mars je u Vodenjaku od 30. ožujka, a Venera prelazi u Blizance 3. travnja. Ljubavni život bit će manje turbulentan tijekom travnja 2020. godine. Više ćemo biti usmjereni na intelektualnu stranu, prije će nas privući mudra šala ili netko s kime možemo uživati u neiscrpnom izvoru tema za razgovore. Najviše ćemo naučiti kroz prijateljske odnose ili platonske, neuobičajene. Za one koji su duže vremena u vezi ili braku, sloboda i više prostora bit će prioritet. Posesivnost može dovesti do raskida veze ili braka. Ključ koji rješava nesporazume i probleme je komunikacija.

Ovi planetarni tranziti Venere i Marsa su dobri za one koji traže ljubav, ali ne žure s ulaskom u brak. S druge strane, ako ste u vezi ili braku i već neko vrijeme vlada napeta atmosfera, u ovom sada periodu lakše ćete naći zajednička rješenja, kao i načine na koje možete razriješiti problematične situacije, a sam pristup problemu bit će opušteniji i optimističniji.

Sunce ulazi u Bika 19., a Merkur 27. travnja 2020. godine. Sunce i Merkur ovdje susreću Urana između 25. i 27. travnja i 30. travnja. Ovaj aspekt donosi mogućnosti za otkrivanje praktičnih rješenja kada se radi o investicijama, pa čak i za kompliciranija pitanja.

Ovaj mjesec budite oprezniji kada radite s alatima, mašinama i sa strujom.

Izvor: tarot-horoskop.com

Secured By miniOrange