Home Život u dvoje Djeca Vaša djeca mogu biti puno pametnija! Pročitajte kako!

Vaša djeca mogu biti puno pametnija! Pročitajte kako!

Vaša djeca mogu biti puno pametnija! Pročitajte kako!

Svaki roditelj poželjeti će učiniti sve kako bi njegovo djete bilo što bolje u sportu, znanju, ponašanju i ostalom što ga čeka u nastavku života. Glavni adut na kojeg roidtelji pikiraju (što je i dobro) je inteligencija djeteta. Posjesti djete ispred TV-a i ostaviti ga da gleda edukativne i obrazovne emisije, pokazala je studija, nije pametno. U nastavku vam romansa.net donosi nekoliko savjeta kako razviti što veći IQ kod djeteta.

Dojdenje
Iako se baš ne može odmah tako zaključiti, dojenje upravo pripomaže razvoju djetetove inteligencije. Djeca koja su podvrgnuta dojenju do svojeg sedmog mjeseca života pokazala su se 8{2993ad2dce1a96507ceeaa0a162f4a3129369e355f069017772cfc8adb123a4f} uspješnija na verbalnim testovima inteligencije.

Sport
Istraživanja su dokazala da se djeca mogu puno bolje koncentrirati i srediti svoje ponašanje nakon sata tjelesne kulture. Nije do detalja definirano koliko sportske aktivnosti može biti korisno za razvoj inteligencije. U svakom slučaju bilo kakva aktivnost je bolja od neaktivnosti i može pridonjeti razvoju vašeg djeteta.

Dobra prehrana
Raznovrsna hrana upotpunjena voćem i povrčem najbolji je racept ne samo za fizičko, već i za psihičko zdravlje vašeg djeteta. Danas smo nažalost svjedoci da se djeca hrane sve lošije što će se u budućnosti nadamo se promjeniti. Važno je da količinu šečera i masti u hrani probate što više samnjiti, a povečati bjelančevine i minerale.

Glazba
Godinama se vode diskusije o Mozartovoj glazbi, kao glazbi koja je dobra za učenje i razvijanje inteligencije. Danas možemo potvrditi da je tome i tako jer znanstvenici tvrde da se uz glazbu određenih frekvencija stvarno može bolje pamtiti. Uz slušanje, učenje i sviranje glazbe još je daleko bolje. Upišite vaše djete u neku glazbenu školu i dajte mu priliku da razvije svoje muzičke sposobnosti. Djete će razvijati svoj mozak, ali će i stvoriti jednu novu kvalitetu, tj. naučiti će svirati neki instrument.

Dijalog kod čitanja
Čitanje samo po sebi donosi prednosti i tjera djecu na razmišljanje. Interaktivno ćitanje još je bolje jer traži od djece da sudjeluju i da logički razmišljaju. Kod kupnje bojanki i priča probajte tražiti one koje su napisane na način da traže dijalog između vas i djece prilikom čitanja.

 

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange