Home Život u dvoje Djeca Roditelji su skloni uništavanju ljubavnih veza svoje djece

Roditelji su skloni uništavanju ljubavnih veza svoje djece

Roditelji su skloni uništavanju ljubavnih veza svoje djece

Nedavno istraživanje pokazalo je da su majke bolje od očeva u uništavanju ljubavnih veza svoje djece. Svaka treća majka priznala je da je uspijela razdvojiti svoje dijete od ‘nedovoljno dobrog’ partnera.

Do sada možda niste mislili (bolje rečeno razmišljali) da se roditelji petljaju u veze svoje djece, ali nedavno istraživanje dokazalo je da tome nije tako. Istraživanje je pokazalo da je svaki peti roditelj pokušao otjerati ljubavnog partnera svoje djece. Glavni razlog razdvajanja djece od partnera su, po navodima roditelja, loši partneri za njihovo dijete.

Istraživanje je također pokazalo koje su taktike najčešće korištene za uspješno razdvajanje. Najčešće taktika je bilo načelo podijeli pa vladaj gdje su roditelji uspjeli napraviti nemir među partnerima i tako ih razdvoijiti. Sljedeći naj potez je bio zabrana viđenja partnera, a rijeđe korišteni je neprenošenje poruka i sakraivanje telefona. Neki su roditelji uzeli oduška pa su prisluškivali razgovore svoje djece, dok su rijetki čak i pratili svoju djecu na ljubavne sastanke.

U istraživanju je sudjelovalo 2000 roditelja i od njih svaki treći u jednom trenutku nije odobravao izbor ljubavnog partnera svoje djece. Svaki deseti roditelj priznao je da je učinio sve što je mogao kako bi prekinuo vezu.
Stručnjaci ove poteze roditelja objašnjavaju kao pokušaje izbjegavanja činjenice da im djeca odrastaju. Također navode da bi se polovica ovih konflikata mogla riješiti boljom komunikacijom između djece i roditelja.

 

Autor: M. Ž.

Comments are closed.
Secured By miniOrange