Home Život u dvoje Stanovanje Kako organizirati zajednički život?!

Kako organizirati zajednički život?!

Kako organizirati zajednički život?!

 

Mnogi ljudi maštare o tome da se osamostale i da nađu neki stan gdje mogu imati svoj mir. No, s druge strane mnogi parovi maštare (bolje reći razmišljaju) o tome da počinju živjeti zajedno. To je za mnoge velik i stresan korak koji ponekad ima i kobne posljedice.

Zajednički život u početku se čini kao super stvar, ali s vremenom može proizaći u strašnu noćnu moru. Kada s nekim živite full time onda zapravo vidite kako se ta osoba ponaša i reagira u svim životnim situacijama. Reakcije koje možete vidjeti često će vas iznenaditi i promjeniti sliku osobe kakvu ste do sada smatrali da imate kraj sebe. Da se to ne bi dogodilo romansa.net vam danas donosi nekoliko savjeta kako održati zajednički život “na životu”.

Realnost donosi račune i brige
Iako se sve čini tako bajno i prekrasno, morate biti svjesni da zajednički suživot ne podrazumijeva samo jutarnje izležavanje u krevetu, grljenje, maženje, šaputanje u uho, itd. Dakle, preseljenje u stan ili kuću kao nuspojavu za sobom vuče plaćanje računa, kupovanje namirnica, trošenje novca na razne druge potrepštine. O ovim temama morate raspraviti prije nego se preselite u zajednički dom jer ćete jedino na taj način izbjeći možebitne svađe i prepiranja kada računi i obaveze dođu na red.

Stan ili kuću pronađite zajednički
Prilikom traženja stana najbitnije je da i jedan i drugi partner usklade svoje želje i da zajednički odluče što će kupiti ili unajmiti. Jedan od najboljih principa je da se nađe “novi” stan u kojem ne stanuje ni jedan od partnera. U slučaju da se selite kod partnera, to može predstavljati problem jer svakoj osobi ne odgovara svaki stan. Moguće je da će se javiti neke razmjerice, a “ljubavno gnijezdo” koje ste planirali nikako nećete moći izgraditi.

Podijelite obaveze
Kad se uselite u stan počet će neugodni i nimalo romantični razgovori. Tražiti ćete rješenje problema, ali ne zaboravite da je cilj naći rješenje problema. Biti će potrebno podijeliti kućanske poslove i to što je moguće ravnopravno. Muškarci će se ovdje sigurno žaliti da ne bi oni radili ovo, pa da je ovo ženski posao, ali žene ne dajte se. Trebate sklopiti pošten dogovor gdje će podjela posla biti ravnopravna. Neki parovi da bi skratili takve muke pozivaju jednom tjedno čistačicu koja uredi stan i nemaju brige oko čistoće. Koji god način odabrali bitno je da bude pošten i da ga se i jedna i druga strana pridržavaju jer u protivnom može doći do kaosa.

Kaos u kupaonici
Danas svi jako pazimo na higijenu i pri tome koristimo koje kakve preparate. Te preparate najčešće držimo u kupaonici. Kada počnemo živjeti zajedno dolazi do gomilanja tih preparata u kupaonici jer i jedan i druga strana koriste različita sredstva. Najbolje rješenje koje se nameće je baciti nepotrebne stvari i zadržati samo one najnužnije. Nekima će to teško pasti, ali uz neke kompromise i ta se stvar može srediti. Također, ista stvar vrijedi i van kupaonice, tako da ćete se morati odreći neke plišane igračke ili neke vama omiljene stvari, ali sve je lako prebroditi ako ste zbilja spremni na zajednički život.

Zabava ima svoje mjesto u zajedničkom životu
S obzirom na to da smo gore naveli puno stvari oko kojih ćete se morati uskladiti, moramo vam reći da to ipak neće biti tako teško. Sitne svađe i nesrazmjere morate nadoknaditi prednostima koje vam pruža zajednički život. Dakle, imati ćete više vremena za druženje s partnerom, poboljšati ćete seksualni život, nitko vas neće ometati u zajedničkom ručku, veće, itd. Također, moći ćete organizirati partije za vaše društvo gdje ćete se opet dobro zabaviti. Poanta cijelog ovog odlomka je da budite spremni na odricanja jer će vam zajednički život ipak donijeti dosta prednosti i zadovoljstva ako prethodno dobro posložite obaveze i pravila.

 

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange