Home Život u dvoje Kako Facebook može uništiti vašu vezu?!

Kako Facebook može uništiti vašu vezu?!

Kako Facebook može uništiti vašu vezu?!

Danas je Facebook sve prisutan u svačijem životu. Teško da prođe neki važni događaj u životu, a da vaši online frendovi ne znaju da se nešto važno dogodilo. No, ipak nije prihvatljivo da svi sve znaju o vama u svakom trenutku jer tada to može postati prijetnja.

 

Zamislite situaciju u kojoj vam se vaš bivši partner javi u poruci na Facebooku, a vi ne znate trebate li ili ne odgovoriti. Ako ne odgovorite biti ćete nepristojni, s druge strane ako odgovorite onda ste se našli u opasnosti da vaš sadašnji partner pročita tu poruku. Ako se vaš partner dočepa te poruke onda se može javiti sumnja i ljubomora što može dovesti do svađa i raskida.

 

Poanta ove priče nije da se ne smijete dopisivati i isto tako nije da je komunikacija s bivšim partnerima zabranjena. Poanta je da sve što se nađe na internetu, konkretno Facebooku, može poslužiti kao dokaz. Nedavno istraživanje je pokazalo da odvjetnici dokaze za razvod traže upravo na društvenim mrežama. Mark Hall koji je provodio istraživanje navodi da je slaba informiranost korisnika o sigurnosnim postavkama korisničkog računa jedan od ključnih problema. “Objavljivanje kompromitirajućih fotografija je također izuzetno opasno. Dokazi nevjere, opijanje, drogiranje i neke druge nezakonite aktivnosti rutinski se objavljuju na Facebooku, bez brige tko bi to mogao vidjeti u budućnosti”, navodi Mark.

 

No, uvijek postoje neki savjeti koji mogu spriječiti ove događaje i posljedice. Kao i u stvarnom životu vrijedi pravilo “bolje spriječiti nego liječiti”. Evo nekih savjeta:

 

1. Svaki i najmanji komentar ili status može promijeniti vaš život. To je razlog da dva puta promislite prije nego što kliknete na gumb “Objavi”.

 

2. Izbjegavajte dodavanje šefova i vaših “neprijatelja” za prijatelje. Također, nakon raskinute veze možda je najbolje prekinuti online prijateljstvo (barem na neko vrijeme).

 

3. Facebook već dugo vremena omogućava dodavanje mjesta boravka uz vaše statuse. Ovu opciju možda je bolje isključiti jer na taj način vaša lokacija neće biti svima poznata.

 

4. Provjerite i podesite sigurnosne postavke. Najbolje bi bilo da postavke podesite na način da vaš profil i objave mogu vidjeti samo osobe koji su vam prijatelji.

 

5. Zadnji i mnogima koristan savjet je: Nemojte pisati ništa kada ste pijani ili pospani. Često u takvim trenucima nastaju statusi kojih smo svjesni tek drugi dan. Odmorite, pa tek onda napišite neki status.

 

Autor: romansa.net
Comments are closed.
Secured By miniOrange