Home Život u dvoje Istraživanje koje je iznenadilo sve ljubavne parove

Istraživanje koje je iznenadilo sve ljubavne parove

Istraživanje koje je iznenadilo sve ljubavne parove

Nedavno istraživanje donjelo je zanimljive rezultate kako mladi izvanbračni parovi mogu povećati šanse za ostanak zajedno. Tako se došlo do zaključka da ako u svoj život uvedu nekog kućnog ljubimca imaju veće šanse za ostanak zajedno nego da imaju djete.

The Marriage Foundation, zadruga koja proučava brakove i veze, provela je istraživanje na 3 500 ispitanika na temu što održava dobar i dugotrajan odnos između parova.
Ispitanici su morali odgovoriti na nekoliko pitanja u kojima su procjenivali koji su postupci zaslužni za održavanja ‘zdrave’ veze.
‘Istraživanje o izvanbračnim parovima pokazalo je da ljubimac bolje pokazuje međusobnu privrženost parova nego dijete. Naime, beba je velika obaveza kojoj parovi moraju biti potpuno predani i ograničeni u svojim aktivnostima i planovima’, tvrdi Harry Benson iz The Marriage Foundationa.

Iako su mnogi mislili da je djete veća garancija za ostanak u vezi od imanja kućnog ljubimca, to ipak nije tako. S djetetom dolaze i mnoge obaveze pa nije rjetkost da pod pritiskom dolazi do razlaza parova. Kućni ljubimac upućuje da je osoba spremna žrtvovati dio svog vremena i na taj način pokazuje spremnost na održanje stabilne veze.

 

Autor: M. Ž.

Comments are closed.
Secured By miniOrange