ljubavnipar_romansa

Nedavno istraživanje donjelo je zanimljive rezultate kako mladi izvanbračni parovi mogu povećati šanse za ostanak zajedno. Tako se došlo do zaključka da ako u svoj život uvedu nekog kućnog ljubimca imaju veće šanse za ostanak zajedno nego da imaju djete.

The Marriage Foundation, zadruga koja proučava brakove i veze, provela je istraživanje na 3 500 ispitanika na temu što održava dobar i dugotrajan odnos između parova.
Ispitanici su morali odgovoriti na nekoliko pitanja u kojima su procjenivali koji su postupci zaslužni za održavanja ‘zdrave’ veze.
‘Istraživanje o izvanbračnim parovima pokazalo je da ljubimac bolje pokazuje međusobnu privrženost parova nego dijete. Naime, beba je velika obaveza kojoj parovi moraju biti potpuno predani i ograničeni u svojim aktivnostima i planovima’, tvrdi Harry Benson iz The Marriage Foundationa.

Iako su mnogi mislili da je djete veća garancija za ostanak u vezi od imanja kućnog ljubimca, to ipak nije tako. S djetetom dolaze i mnoge obaveze pa nije rjetkost da pod pritiskom dolazi do razlaza parova. Kućni ljubimac upućuje da je osoba spremna žrtvovati dio svog vremena i na taj način pokazuje spremnost na održanje stabilne veze.

 

Autor: M. Ž.