Home Zavođenje Savjeti Muškarci biraju žene ovisno o izgledu lica

Muškarci biraju žene ovisno o izgledu lica

Muškarci biraju žene ovisno o izgledu lica

Da li ste ikada razmišljali o tome da oblik lica ovisi o tome koliko ćete dugo biti u vezi. Najnovija istraživanja pokazala su da je upravo to jedan od čimbenika koji utječu na duljinu održanja veze.

Pred muškarce su stavili različite grupe oblika ženskih lica. Nakon toga muškarci su morali odabrati ona lica s kojima bi se upustili u dugu vezu. Također morali su odabrati jedno lice s kojim bi htjeli imati samo kratku avanturu.

Rezultati su više nego zanimljivi. Žene s mekim obrisima, malom bradom, punijim obrazima, odnosno najženstvenijim crtama lica odabrane su kao najpoželjnije za kratku avanturu. S druge strane, žene koje imaju četvrtasti oblik vilice i jače izražene jagodice odabrane su za dugu vezu.

Nakon istraživanja znanstvenici su postavili pitanje zašto je odabir baš ovakav, no muškarci nisu znali dati konkretan odgovor. Neki su tek ponudili odgovor tipa: “Žene s nježnijim crtama lica izgledaju spremnije za varanje“. Znanstvenici su također potvrdili da je vjerojatno razlog zbog kojeg su odabirali neki tip žene upravo taj da bi žene s nježnijim crtama mogle više varati, ali to je jako teško dokazati tako da su ostali samo na nagađanjima.

Ranije istraživanja pokazala su da muškarci vole biti u blizini žena sa izraženim oblinama i koja djeluje senzualno. Ali također su potvrdili da s takvim tipom žena ne bi htjeli imati dugoročnu vezu. Kod odabira partnerice muškarcima je ipak bitnije lice nego li neki drugi atributi, potvrdili su znanstvenici sa Sveučilišta u Texasu.

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange