kako_odbiti_curu_kako_odbiti_dečka_romansa-net-1024x681

Sigurno vam se već dogodila situacija da se neka osoba zainteresira za vas, a vama se ne sviđa. Pojavljuje se pitanje kako se riješiti te osobe, a da je ne povrijedite i bacite u očaj. No, teško je nekoga odbiti, a da se on ne uvrijedi i ne padne u očaj.

Prvo što biste trebali poštivati je pravilo da se stavite u poziciju te osobe. Promislite kako će se ta osoba osjećati nakon što prema njoj uputite riječi odbijanja. Pokušajte napraviti kratku analizu i saznati koje riječi bi je najmanje povrijedile.

Sljedeće pravilo je da morate biti iskreni, ali i pristojni. Pokušajte osobi objasniti vam je drago što se nekome sviđate, ali da niste zainteresirani za nju. Zatim možete očekivati navalu pitanja zašto je tome tako i što vam se na toj osobi ne sviđa. Objasnite situaciju i ukratko ispričajte osobi zbog čega vas ne privlači i zbog čega vaša veza ne bi imala budućnost. U svakom slučaju budite pristojni i nježni jer ni vama ne bi bilo lako da vas netko bezobrazno odbije.

Posljednji savjet je da morate reagirati smireno na nabacivanje i ucjene koje može izgovoriti druga strana. Logično je da će druga strana reagirati burno i krenuti s optužbama, ponekad i sa ucjenama. No, nemojte postati arogantni, već probajte riješiti situaciju smireno i ograditi se od svakih ucjena.

Još nekoliko kratkih savjeta:
– budite odlučni i svaku emocionalnu pojavu režite u korijenu
– nemojte komplicirati stvari, kratkim i istinitim odgovorima se ogradite od svakog napada
– nemojte se ponašati arogantno, nego se ponašajte odlučno
– izbjegavajte izgovore kako biste mogli biti samo prijatelji

Autor: romansa.net