Home Zavođenje Taktike Kako odbiti osobu koja mi se ne sviđa?

Kako odbiti osobu koja mi se ne sviđa?

Kako odbiti osobu koja mi se ne sviđa?

Sigurno vam se već dogodila situacija da se neka osoba zainteresira za vas, a vama se ne sviđa. Pojavljuje se pitanje kako se riješiti te osobe, a da je ne povrijedite i bacite u očaj. No, teško je nekoga odbiti, a da se on ne uvrijedi i ne padne u očaj.

Prvo što biste trebali poštivati je pravilo da se stavite u poziciju te osobe. Promislite kako će se ta osoba osjećati nakon što prema njoj uputite riječi odbijanja. Pokušajte napraviti kratku analizu i saznati koje riječi bi je najmanje povrijedile.

Sljedeće pravilo je da morate biti iskreni, ali i pristojni. Pokušajte osobi objasniti vam je drago što se nekome sviđate, ali da niste zainteresirani za nju. Zatim možete očekivati navalu pitanja zašto je tome tako i što vam se na toj osobi ne sviđa. Objasnite situaciju i ukratko ispričajte osobi zbog čega vas ne privlači i zbog čega vaša veza ne bi imala budućnost. U svakom slučaju budite pristojni i nježni jer ni vama ne bi bilo lako da vas netko bezobrazno odbije.

Posljednji savjet je da morate reagirati smireno na nabacivanje i ucjene koje može izgovoriti druga strana. Logično je da će druga strana reagirati burno i krenuti s optužbama, ponekad i sa ucjenama. No, nemojte postati arogantni, već probajte riješiti situaciju smireno i ograditi se od svakih ucjena.

Još nekoliko kratkih savjeta:
– budite odlučni i svaku emocionalnu pojavu režite u korijenu
– nemojte komplicirati stvari, kratkim i istinitim odgovorima se ogradite od svakog napada
– nemojte se ponašati arogantno, nego se ponašajte odlučno
– izbjegavajte izgovore kako biste mogli biti samo prijatelji

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange