Home Život u dvoje Stanovanje Odluka o preseljenju: Zajednički život s partnerom

Odluka o preseljenju: Zajednički život s partnerom

Odluka o preseljenju: Zajednički život s partnerom

Ako ste dugo vremena u vezi s partnerom onda se sigurno pitate kada je vrijeme da počnete živjeti zajedno. Zajednički život velika je odluka i dobro razmislite prije nego li se za nju odlučite. U nastavku teksta navest ćemo neke smjernice za lošu odluku o zajedničkom životu.

1. Kada počnete zajednički život morate biti spremni na razne sitne svađe. Jedna takva svađa mogla bi nastati zato što vaš partner ne voli da se toaletni papir rola s unutarnje strane već s vanjske. Izgleda bizaran primjer, ali sjetite se oko kakvih bi se još stotinu drugih detalja mogli svađati.

2. Ako već sada provodite puno vremena zajedno sa partnerom mogli ste uvidjeti koje su stvari koje vas smetaju kod partnera. Ako imate strah od toga da će vas partner gušiti ili će se njegovi svakodnevni rituali suprotstavljati vašima, onda je to znak da niste još spremni na zajednički život.

3. Dogovor oko odabira mjesta gdje biste se preselili mora biti lagan i voditi u samo jednom smjeru. Ako u koraku odabira vašeg budućeg doma nastaju prepirke, onda to ne vodi u kvalitetan zajednički život.

4. Vaš partner trebao bi biti i vaš najbolji prijatelj, baš kao što su to vaši roditelji ili sustanari s kojima sada živite. Ako se s partnerom slažete i potpunosti u većini situacija, onda ste itekako spremni za zajednički život.

Ako zadovoljavate ova četiri uvjeta, onda je vaš sljedeći korak potražnja i preseljenje u vaš novi dom. Želimo vam puno sreće, jer zajednički život ima svojih uspona i padova, ali uz donošenje kompromisa i vođenje kvalitetnih razgovora sve se može lako riješiti.

 

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange