Nebitno da li ste žena ili muškarac, sigurno ste svi ponekada razmišljali o osobama suprotnog spola. Mnogi od nas, ako ne i svi zamišljali su i izgled ljudi bez odjeće. Mnogi od nas u tim su maštarijama otišli dosta daleko, pa su možda zamišljali različite izglede spolnih organa, veličine, frizure i ostalih stvari koje možemo naći u intimnoj zoni. Danas ćemo vam navesti nekoliko činjenica o muškom spolnom organu koje zasigurno niste znali/le.

 

Tehnika ispred veličine

Pitanje “Veličina ili tehnika?” može se puno puta čuti kod razgovora o muškom spolnom. Neki se slažu da je bitnija veličina, a neki da je tehnika ipak bitnija. Mi ćemo danas razbiti mit o tome da je veličina bitna. Veličina nije bitna! Prosječna dužina penisa je između 8,5 i 10 centimetara, a u stanju erekcije naraste do 100 posto. Često je pravilo da oni manji prilikom erekcije rastu puno više, dakle bliže su brojci 100. Na kraju dobivamo da muški spolni organ može biti dugačak 20-ak centimetara, dok vagina u mirovanju ima maksimalno 10 centimetara, ali se zato prilikom uzbuđenja može produljiti za 150 posto.

 

Erekcija ne treba uvijek povod

Svi su se muškarci već našli u prilici da dožive erekciju iz čistog mira, ničim izazvani. Ovo zna biti jako neugodno i ponižavajuće ako se dogodi u javnosti. Razlog erekciji je putovanje živčanih impulsa po tijelu i njihovo nakupljanje u spolnom udu. Dakle, to je ujedno i razlog jutarnje erekcije.

 

Prepucij

Za one koji ne znaju, prepucij je dio penisa, točnije kožni nabor koji prekriva glavić penisa. Njegova je zadaća zaštitiurinarni otvor od infekcija ili nekih drugih ozljeda. Taj dio penisa u nekim se civilizacijama ili zbog vjerske prakse odstranjuje.

 

Kome trebaju XL kondomi?

Sada ćemo možda razočarati mnoge pripadnice ljepšeg spola, ali samo 6 posto muškaraca ima zbilja iznad prosječan penis. Dakle, kod 94 posto muškaraca penis u stanju erekcije ne prelazi 16-ak centimetara. Ako uhvatite muškarca sa velikim penisom, znajte da su takvi rijetki.

 

Penis se može slomiti… Mit ili ?

Mnogi tvrde da se penis ne može slomiti, ali ti “stručnjaci” jednostavno nisu dovoljno upoznati sa stvarnom situacijom. Lom penisa je rijedka pojava, ali se nažalost događa. Prilikom energičnog seksa može doći do trganja debelog ovoja na penisu i to nazivamo lomom penisa. Ta užasno bolna ozljeda može se desiti i prilikom mastrubacije.

 

Skraćuje li se penis?

Možda niste znali ali obavijesti na cigaretama zbilja govore istinu. Jednom smo na omotu cigareta mogli naći poruku koja je glasila “Pušenje kod muškaraca smanjuje spolni organ”, a mnogi su se samo dobro nasmijali toj poruci jer su mislili da je to neka šala. No, ti ni približno nije šala jer je dokazano suprotno. Dakle, pušačima se penis može skratiti i više od centimetra, a glavni je razlog zagađenje krvi prilikom pušenja. Vjerujem da će mnogi pušači nakon ovog razmisliti barem na trenutak hoće li ili neće nastaviti s pušenjem 😉

 

Otkrili smo vam nekoliko tajni koje možda niste znali o penisu. Nadamo se da vas ovim člankom nismo previše uplašili i uskratili sam želju za seksom. Vjerujemo da smo napravili upravo suprotno jer seks je zdrava navika.

 

Autor: romansa.net