horoskop srpanj 2019
horoskop srpanj 2019
horoskop srpanj 2019

MJESEČNI HOROSKOP SRPANJ 2019

Najznačajniji događaj tijekom srpnja 2019. godine je pomrčina Sunca (u Raku), 2. srpnja i djelomična pomrčina Mjeseca (u Jarcu), 17. srpnja. Tu i tamo mora se pojaviti tama u našim životima, jer jedino tada možemo uočiti razliku i razumjeti što svjetlost znači, kada se svjetlost pojavi u životnim situacijama. Spoznaja je najčešće šokantna i bolna, ali uvijek donosi mogućnost za promjene na bolje. Efekti pomrčina mogu se osjetiti i nakon šest mjeseci od trenutka kada se dogode.

Možemo očekivati mjesec ispunjen emocijama, mjesec u kojem će nam najvažnije teme biti sigurnost, stabilnost, dom, obitelj i korijeni.

Pomrčina Sunca može donijeti nove početke, promjenu, preporod i posve neočekivane prilike. Pomrčina Mjeseca daje nam potrebnu energiju kako bi se riješili svega što nam više ne treba. To se odnosi i na zastarjele strukture i modele koji se temelje na tlačenju i autoritativnom pristupu, na privatnom, društvenom i političkom polju.

Pomrčina Sunca 2. srpnja 2019. godine je dio obitelji pomrčina koje su poznate po snažnim i dubokim transformacijama koje većina objašnjava traumatičnim. Neke veze naglo će puknuti, ali to otvara nove prilike. Novosti, informacije i podaci koji će nam biti dostupni mogu biti ključni i mogu privući događaje koje ćemo pamtiti cijeli život. Događaji koji pomažu da se definiraju neke stvari mogu biti prisutni u obiteljskom životu, ali i u poslovnom životu. Na društvenom polju doći će do pomaka i novih događanja kada se radi o mladima i o problemima s kojima se mladi susreću na putu prema zrelosti, samoostvarenja i društveno-poslovnih postignuća.

Energija Raka je jaka ovaj mjesec, jer kroz Raka prolaze Sunce (do 23. srpnja), Venera (između 3. i 28. srpnja) i Merkur koji je retrogradan (od 19. srpnja). Važan je i Sjeverni čvor u Raku.

Sunce i Venera bit će u opoziciji sa planetima iz Jarca: Saturnom i Plutonom, od 13. srpnja 2019. godine. Morati ćemo se suočiti s nizom događaja koje smo izbjegavali i koji su ostali nerazriješeni. Onda kada postanemo svjesni traumatičnih događaja iz prošlosti, očekuje nas iscjeljenje, cjelovitost i nova snaga. Proces izlječenja i zacjeljenja starih rana može biti pokrenut i na privatnom i na društvenom polju. Problemi koji će sada biti glavne teme i za koje će se tražiti drugačiji pristup i rješenja su prava žena, zaštita žena i djece, politika društva, ali i promjene zakona o nekretninama.

Pomrčina Mjeseca događa se u blizini Plutona što će utjecati na intenzitet događaja, na donošenje odluka i na poduzimanje akcije. Neki će se još snažnije držati prošlosti, ali to donosi realizaciju upravo onog od čega se strahuje i gubitak osjećaja sigurnosti za kojim se toliko traga.

Na sreću, 2. srpnja 2019. godine, Mars kreće retrogradno kroz Lava i pridružuje se Merkuru. Kroz Lava 23. srpnja prolazi Sunce, zatim i Venera, 28. srpnja. To znači da ćemo imati dovoljno hrabrosti, volje, kreativnosti i da ćemo biti spremni poduzeti korake kako bi se suočili s različitim situacijama ovog mjeseca. Važno je da slijedimo svoje srce, ne ego, ponos ili taštinu. Pod utjecajem planeta koje prolaze kroz Lava čašu ćemo vidjeti napola punu i naći ćemo vrijeme za igru, zabavu i za opuštanje. Naći ćemo vremena i za romantiku, lijepe geste , strast i za osvajanje nečijeg srca.

Merkur je retrogradan u Lavu (od 8. do 19. srpnja), a zatim u Raku ( od 19. srpnja do 1. kolovoza). Komunikacija će u tom periodu biti otežana i zato nemojte žuriti s donošenjem zaključaka ili komentarima na temelju subjektivnog viđenja stvari.

Retrogradno kretanje Merkura kroz Lava donosi previše sigurnosti u vlastite izvore. Može doći do blokada u komunikaciji i sukoba zato što će svatko za sebe misliti da je u pravu. Nametat će se mišljenja, riječi i ideje kao jedino mjerilo.

Retrogradan Merkur može donijeti nesporazume i neslaganja s roditeljima zbog krivo protumačenih riječi i informacija. U ovom periodu nemojte donositi odluke vezane za nekretnine ili naslijeđe.

Zbog retrogradnih planeta tijekom srpnja 2019. godine teže je ostvariti bilo kakav pomak. Retrogradne planete su: Merkur, Jupiter, Saturn, Neptun i Pluton. U ovom periodu razmislite o svom djelovanju, stavovima, ponašanju, kalkulacijama i projektima, zato što će sve to utjecati na korake koje ćemo poduzeti kasnije.

Izvor: tarot-horoskop.com