Home Ljubav Što je preljub? Kako varaju muškarci, a kako žene?

Što je preljub? Kako varaju muškarci, a kako žene?

Što je preljub? Kako varaju muškarci, a kako žene?

Da li ste ikada razmišljali o tome što za vas znači preljub i što smatrate preljubom? Neovisno je li to seks, razgovor s predivnom osobom, koketiranje s suradnikom na poslu, poljubac, grljenje, maženje ili nešto treće, sigurno je da svatko ima svoje kriterije u koje svrstava neku od gore navedenih radnji.

U nastavku teksta pozabaviti ćemo se s istraživanjem koje ju među ispitanicima provedeno u svrhu karakterizacije preljuba kao čina nelojalnosti prema partneru.

Huffington Post je proveo istraživanje u kojem su ispitanike ispitali što misle o flertu preko poruka. Zanimljivo (ili ne), 85 posto žena i 74 posto muškaraca priznalo je da razmjenjivanje poruka ili golišavih fotografija vodi k sigurnom putu za ugrožavanje veze. Velika večina njih složila se i s tim da je ovo jedan oblik prevare, bez obzira što se ne radi o fizičkom kontaktu.

Kada provedeno istraivanje malo detaljiziramo dolazimo do zaključka da muškarci i žene drugačije percipiraju prevaru. Nešto ispod 50 posto muškaraca smatralo bi emocionalnu povezanost s osobom upoznatom preko interneta prevarom, dok bi varanjem i izigravanjem povjerenja partnera to smatralo čak 76 posto žena.

Zanimljiva je situacija u kojoj muškarci poljubac u usta ne smatraju prevarom. Dakle, samo 40-ak posto njih smatra poljubac u usta (koji uključuje i jezik) prevarom, dok je kod žena taj broj blizu 70 posto.

Što se žena tiče, također imamo nekoliko zanimljivih zaključaka koje možemo prikazati uz pomoć ovog istraživanja. Partnerovo zbližavanje s drugom ženom je prevara, tako misli 70 posto žena, a s druge strane ako žene to učine partneru onda taj postotak pada na 50 posto.

Muškarci imaju čvršći stav kada je prevara u pitanju. Emocionalno zbližavanje s nekom osobom je preavara, tako smatra 50 posto muškaraca, a 44 posto je brojka koja prezentira prevaru ako je načine oni sami.

Nadamo se da nemate problema s prevarom i nepovjerenjem tako da nećemo komentirati članak u detalje. Brojke pokazane u tekstu su okvirne, ali se iz njih može očitati kako žene i mukarci razmišljaju o preljubu. Ljubite, ali nemojte varati 😉

 

Autor: romansa.net
Comments are closed.
Secured By miniOrange