Home Ljubav Riječi koje ubijaju ljubavne veze

Riječi koje ubijaju ljubavne veze

Riječi koje ubijaju ljubavne veze

Svima nam je dobro znano da je komunikacija bit postojanja naše ljubavne veze. Mnogi kažu da je bitno imati dobar seksualni život, da treba izmjenjivati nježnosti što češće, itd. Sve to stoji, ali ipak mjesto broj jedan zauzima komunikacija.

Neke riječi mogu vašeg partnera jako pogoditi i razljutiti. Ponekad kažemo nešto što ne mislimo, ali nam je brzopleto ‘izletjelo’. Tada nastaju problemi koje ponekad možemo, a ponekad ih ne možemo riješiti. Analizirajući malo situaciju znanstvenici su došli do nekoliko riječi koje stvaraju najveće probleme u ljubavnim vezama i braku.

Ali – riječ koja se često koristi a pokušava sakriti i ublažiti našu odluku. Ova riječ zapravo negira sve što ste izrekli do toga trenutka i okreće priču na drugu stranu. Nije dobra jer može pretvoriti pozitivne stvari u negativne i pokazuje da niste sigurni u odluku.

Nikad – ova se riječ koristi u iskazivanju ljutnje i njezin je glavni problem što prekida sve do sada urađeno i završava neku radnju (najčešće na nepoželjan način). Koristimo je kada želimo donjeti čvrstu odluku ‘za’ ili ‘protiv’ i ona može izazvati loše efekte kod osobe koja je prima.

Uvijek – ova se riječ javlja kada želite iskazati nečiju slabost, odnosno želite promijeniti nečije razmišljanje i postupke. Sugovorniku pružate osjećaj krivice i stavljate ga u omalovaženi položaj. Najčešće ne daje priliku za dogovor, već jedna strana ostaje bez prava na svoj dio priče.

Prijetnje razvodom – ovo je fraza koja zna često biti upotrijebljena što na žalost nije nimalo dobro. Fraze koje u sebi spominju razvod loše su jer stvaraju osjećaj pritiska i daju drugoj osobi do znanja da nema pravo na dogovor i kompromise.

 

Autor: M. Ž.

Comments are closed.
Secured By miniOrange