Home Ljubav Godine (ni)su važne u ljubavnoj vezi. Poželjan je stariji muškarac!

Godine (ni)su važne u ljubavnoj vezi. Poželjan je stariji muškarac!

Godine (ni)su važne u ljubavnoj vezi. Poželjan je stariji muškarac!

Jako je malo parova na svijetu kojima se datumi rođenja gotovo poklapaju. Većina parova ima dobnu razliku od godine, ali i više godina. Istraživanja koja su provedena su pokazala da je razlika u godinama zapravo prihvaltljiva, ali i poželjna.

Ankete su pokazale da i muškarci i žene vole imati dobnu razliku u vezama. Zanimljivo je i to da i jedni i drugi priželjkuju da su muškarci ti koji su stariji u vezama. Kao najpoželjnija razlika pokazala se četiri godine i četiri mjeseca, ali mora biti slučaj da je muškarac taj kojij je stariji. Istraživanje je bilo rađeno na dvije tisuće ispitanika, a više od polovice njih opredjelilo se za gore navedenu dobnu razliku. Oko 30 posto ispitanika priznalo je da je veća dobna razlika presudna za kvalitetnu ljubavnu vezu.

Iako je dosta stariji muškarac poželjan u vezi, postoji jedna prepreka koja sprječava puno takvih veza. Opće je poznato da je odnos starijeg muškarca i mlade žene nazvan sponzorskom vezom, odnosno žena je smatrana sponzorušom. Iz tog razloga večina parova ipak se sastoji od partnera čija je razlika u dogina od 2 do 4 godine.

‘Usprkos dobnoj razlici parovi mogu imati sretnu i ispunjenu vezu. Katkada je velika dobna razlika glavni nosioc problema jer partneri različito gledaju na život i svijet’ – tvrdi Julia Cole, stručnjakinja za ljubavne odnose.

Stvar koja i nije bila toliko očekivana je da samo jedan posto žena želi uz sebe imati mlađeg muškarca. Očekivali smo veći postotak žena koje žele mlađeg muškarca. S druge strane stariju ženu želi imati dva posto muškaraca.

Bilo kako bilo, odluka je na vama. Iz društva možemo izabrati svjetle primjere veza koje imaju veliku, ali također koje imaju malu dobnu razliku. Sve je na vama. Birajte partnera ili partnericu pos svojoj želji i zahtjevima. Ne zaboravite, godine nisu važne!

 

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange