Home Keks Zašto ponekad nemamo volje za seks i romansu?!

Zašto ponekad nemamo volje za seks i romansu?!

Zašto ponekad nemamo volje za seks i romansu?!

Ponekad nam se događa da nismo raspoloženi za nikakvu romansu u krevetu ili bilo gdje drugdje. Jednostavno nemamo volje i nikako da skupimo energije da uživamo u ljubavi. Bilo da se radi samo o ljubljenju ili s druge strane o seksu za manjak naše volje potrebni su neki razlozi.

Danas vam je društvo s romansa.net pripremilo nekoliko razloga zgob kojih najčešće nemamo volje za ljubavni život:

1. Manjak sna
Kada vam se tokom dana javlja nesanica i umor jedan od glavnih razloga je upravo nedostatak sna. Odvojite jedan dan u tjednu i odspavajte nekoliko sati po danu ili kranite spavati 2-3 sata ranije nego inače. Probuditi ćete se svježi i raspoloženi za ljubavne akcije.

2. Stres
Danas se sve češće javlja u svim sferama života i teško ga se možemo riješiti. Odvojite nekoliko kuna i otiđite na masažu ili na plivanje. Uzmite si nekoliko sati za aktivnost koju obožavate i stres će nestati.

3. Nekvalitetna prehrana
Možda vam ovo nije palo na pameta, ali prehrana je jedan od bitnih činjenika vašeg raspoloženja. Manjak voće i povrča dovodi do lošeg raspoloženja i do umora. Probajte jesti što više svježe hrane i obavezno popiti dvije litre vode na dan.

4. Djeca
Iako vjerojatno to ne želite priznati, ali večini roditelja djeca u jednom trenutku postaju teret. Lako se desi da su jako dobra 5 dana u komadu pa imaju ispade nekoliko sati i tada se to dade bezbolno preživjeti. Ali ponekad djeca znaju biti jako zahtjevna i tada vas mentalno i fizički iscrpe i jednostavno ponestane volje za seksom i ljubavnim aktivnostima.

5. Alkohol
Jučer ste partijali pa vam se danas ništa ne radi? SIgurno je tako ako ste jučer uz partijanje i malo previše popili. Konzumacijom alkohola osjećamo prvotno zadovoljstvo, ali mamurluk koji se javlja drugi dan nuspojava je koju bismo svi najrađe preskočili. Alkohol je često razlog zbog kojeg odgađate ljubavne aktivnosti, osobito kod mladih ljudi.

Vjerujemo kako ste neke od ovih razloga i sami mogli naslutiti, dok si vam neki možda novi i neočekivani. No, ako su vam i svi ovi razlozi poznati dobro je s vremena na vrijeme podsjetiti se zašto ponekad nemamo volje za vođenjem ljubavi.

 

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange