Home Keks Što je kondom? Sve što trebate znati o kondomu

Što je kondom? Sve što trebate znati o kondomu

Što je kondom? Sve što trebate znati o kondomu

Mlado ili staro, i jedno i drugo voli i uživa u seksu. Ako volite mijenjati partnere, onda ste valjda svjesni da vam rastu šanse za oboljenje od spolno prenosive bolesti. Srećom, postoje kondomi, i njihova je namjena štititi seksualne partnere od spolnih bolesti ali i od neželjene trudnoće. Nastavak teksta donosi vam nekoliko savjeta i činjenica koje možda niste znali o kondomima:

Kao što smo gore spomenuli kondom ima dvije namjene: jedna je da štiti od spolnih bolesti, a druga da štiti od trudnoće. Učinkovitost kondoma je 88 posto, što znači da na 100 žena njih samo 12 zatrudni. S druge strane vjerojatnost začeća je 1:2500, što je dosta velika brojka.

Kondom je izrađen od lateksa, životinjskog tkiva ili plastičnih masa. Kondomi od lateksa su najbolja zaštita protiv spolno prenosivih bolesti, a ujedno su i lako dostupni za kupovinu. Osobe koje su alergične na lateks alternativu mogu potražiti u kondomima od poliuretana. Ti se kondomi koriste i kod osoba koje nisu alergične na lateks iz razloga što su tanji i pružaju intenzivniju osjetljivost.

Važna stvar koja mnoge zanima je da li je upotreba dva kondoma učinkovitija od uporabe jednog. Odgovor je NE! Dva kondoma su daleko manje sigurni od jednog kondoma. Glavni razlog tome je što prilikom trenja dva kondoma oštećuju jedan drugog i tako dolazi do pucanja kondoma.

Kondom se može koristiti u vodi u kojoj nema kemijskih sredstava koja bi mogla oštetiti kondom. Sredstva koja mogu uništiti kondom su: sapunica, klor, šamponi, itd. Važno je napomenuti da ako namjeravate koristiti kondom u vodi, onda morate kondom staviti prije nego uđete u vodu.

Kondome morate držati na suhom i hladnom mjestu, zaštićene od direktne sunčeve svjetlosti. Također nije pametno nositi kondome u zadnjim džepovima traperica jer se lako mogu probušiti ili oštetiti.

 

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange