Home Keks Redoviti seks u četrdesetima pomladit će vas i vratiti vam energiju

Redoviti seks u četrdesetima pomladit će vas i vratiti vam energiju

Redoviti seks u četrdesetima pomladit će vas i vratiti vam energiju

U prethodnim člancima već smo nekoliko puta pisali kako je dokazano da seks ima pozitivan utjecaj na naše zdravlje i općenito na naše fizičko i psihičko stanje. Danas ćemo se malo pozabaviti seksom nakon četrdeset godina života i kako seks utječe na naš izgled.

Seks je u svakom slučaju dobar za naš izgled bez obzira na to u kojoj dobi ga prakticiramo. Prilikom seksa dolazi do otpuštanja hormona sreće, hormona rasta i endorfina, a sve je to zaslužno da koža izgleda elastičnije i da je otpornija na nastanak bora.

Istraživanje koje je provela jedna britanska bolnica pokazalo je kako seks ima posebno dobar utjecaj na ljude koji su prešli četrdesetu godinu života. Istraživači su dokazali kako redoviti seks u četrdesetima ili kasnijim godina može pomladiti osobu za čak 5-7 godina. Bitni naglasak ovdje je na redoviti, a to znači da bismo se trebali seksati barem 3 puta tjedno. Sve ispod toga ne pripada u skupinu redoviti, pa s toga i nema toliki utjecaj na naš izgled.

Uz gore navedene hormone koji se otpuštaju prilikom seksa bitno je još napomenuti da seks djeluje kao prirodni analgetik i potiče cirkulaciju. Dakle, seks nije samo zadužen za vaš bolji izgled, već ćete biti zdraviji i imati ćete više energije za svakodnevne zadatke.

Ako ste zagazili u četrdesete godine vrijeme je da nastavite ili ponovo započnete sa vašim seksualnim aktivnostima. Već nakon kratkog vremena blagodati seksa biti će vidljive na vašem zdravlju, a i vaše ponašanje će biti manje stresno. Uživajte u seksu!

 

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange