Home Brak Savjeti kako što lakše preboljeti rastavu braka

Savjeti kako što lakše preboljeti rastavu braka

Savjeti kako što lakše preboljeti rastavu braka

 

Trenutak razvoda mnogima teško pada, ali ga s druge strane neki podnose jako dobro i drago im je zbog tog čina. Ako vas je brak sputavao dobro je što ste prekinuli tu patnju, ali ako vas nije sputavao tada vam rastava može jako teško pasti.

Osobe koje je brak sputavao ipak razmišljaju jednako kao i oni koje nije sputavao kada se sjete vremena i truda koje su uložili u taj brak. Potrošeno je mnogo vremena, a na kraju se sve urušilo. Je li možda ipak premalo vremena provedeno u gradnji temelja braka?

Nakon rastave javljaju se razni problemi i situacije s kojima se valja suočiti i pobijediti ih. Mnoge će situacije dovesti samo do pogoršanja patnje i vračanje starih slika u glavi. No, nažalost takvo što je neizbježno i nije se dobro sakrivati od toga već se s tim boriti. U nastavku teksta pročitajte koji vas problemi očekuju ako ste upravo prekinuli ili namjeravate prekinuti vaš bračni status.

1. Glumatanje da ste odlično i prikazivanje lijepe strane prema prijateljima i rodbini, a unutra vas zapravo sve izjeda i čini vam se da umirete. Sakrivanje osjećaja nije dobro i važno je da svoje osjećaje podijelite s rodbinom ili prijateljima.

2. Traženje utjehe u nekoj drugoj osobi. Niste sigurni kako prebroditi krizu pa uzimate prvu osobu koja prođe pored vas i odvodite je u krevet. U tom momentu ćete se možda osjećati dobro i ispunjeno, ali u jednoj noći ne možete preboljeti sav trud koji ste ulagali u brak.

3. Nešto što se nadovezuje na prethodnu stavku je traženje nove ljubavne veze. Nakon rastave treba uzeti vremena i družiti se puno s obitelji i prijateljima, a ljubavne partnere i veze treba ostaviti po strani.

4. Pratite svaki korak svojeg partnera i ne ispuštate ga ni trenutka iz vida. Ukoliko se dogodi da partner nastavi sa životom i počne druženje s nekim novim ljudima, to bi vas moglo dotući i jako rastužiti.

5. Uništavanje stvar koje vas podsjećaju na partnera. Nema potrebe za bacanjem stvari koje vam je partner poklonio jer sve stvari vrijede novac. Probajte shvatiti sve dobivene poklone kao nagradu za vrijeme i trud koji ste uložili u brak. Ukoliko slučajno ostane nešto stvari od partnera, spremite ih u kutiju i ostavite ispred vratiju ta pozovite partnera da dođe pokupiti stvari inače ćete ih baciti.

Gore navedene situacije događaju se svima koji su prošli kroz fazu razvoda. Bitno je ne tugovati previše, već napraviti kratki i britki rez. Sve će s vremenom sjesti na svoje mjesto, a potporu do tada potražite u druženju s rodbinom.
Comments are closed.
Secured By miniOrange