Home Brak Planiranje vjenčanja, odredite budžet vjenčanja

Planiranje vjenčanja, odredite budžet vjenčanja

Planiranje vjenčanja, odredite budžet vjenčanja

Počeli ste sa planiranjem vjenčanja, ali ste zaboravili prethodno postaviti budžet? Vratite se na početak, i postavite budžet! Određivanje budžeta jedna je od glavnih stavki kod paniranja vjenčanja. Ušteda na budžetu ne mora značiti da morate odustati od svog vjenčanja iz snova. Upravo iz tog razloga je bitno budžet odraditi prije početka planiranja vjenčanja, kako biste imali orjentaciju gdje srezati troškove, a na što slobodno potrošite malo više novaca.

Prilikom planiranja vjenčanja dobro će vam doći bilo kakav savjet. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako uštedjeti na budžetu za vjenčanje:

1. Period planiranja vjenčanja neka bude što dulji
Ukoliko ćete organizaciju vjenčanja planirati godinu dana, probajte svaki mjesec ostaviti neke novce sa strane. Što duži period ostavite, više ćete novaca skupiti. Ako biste svaki mjesec stavili 1000 kuna sa strane to bi povećalo vaš budžet za 12000 kuna.

2. Vjenčanje u petak umjesto u subotu
Puno restorana nudi popuste od 5 do 15 posto za vjenčanje u petak. Također, vjenčanje prije blagdana moglo bi donjeti neki popust jer blagdanska vremena su poznata po popustima. Vjenčanje u petak ili za vrijeme blagdana nudi vam i veči izbor termina jer gužve petkom u restoranima nisu tako velike.

3. Vjenčanicu birajte u salonu vjenčanica
Dizajnerske vjenčanice jesu lijepe i unikatne, ali za one koji ne pate za unikatnošću to je bespotrebno bacanje novaca. Iznajmite vjenčanicu u salonu na dva dana jer ionako će vam vjenčanica trebati samo jednom u životu.

4. Izbjegavajte vjenčanje na Valentinovo ili na dan Svih Svetih
Cijene cvijeća u vrijeme ova dva blagdana rastu i do 200 posto. Ako želite uštedjeti na aranžmanu cvijeća, izbjegavajte ova dva blagdana.

5. Pitajte za gratis stvari
Mnogi restorani i saloni vjenčanica daju neke stvari besplatno. Šteta bi bilo ne iskoristiti ono što se nudi besplatno. Tako naprimjer neki saloni nude besplatan jastučić za prstenje, besplatan veo ili pak besplatnu podvezicu.

6. Okupljanje gostiju pred crkvom
Pokušajte izbječi bespotrebna okupljanja u domovima mlade i mladoženje. Domjenak prije vjenčanja nije nužno potreban pa bi bilo korisno po budžet ako izbjegnete takvo prije svadbeno druženje.

7. Napravite sami dekoracije za stolove
Neke stvari nije nužno kupovati, već ih možete sami napraviti. Jedna od tih stvari je dekoracija stolova. Uz malo mašte i nekoliko marljivih ruku možete napraviti dekoraciju vrijednu pamćenja, a za jako malu svotu novca.

8. DJ umjesto benda
Već smo pisali o tome da li je isplativije uzeti bend ili DJ-a na svadbi. Zaključak je bio da je DJ dosta jeftinija opcija iz razloga jer ima samo jednu osobu dok se bend sastoji od 4-6 članova. Ako vam je DJ prihvatljiva opcija, onda birajte DJ-a.

9. Kupujte na rasprodajama
Neke stvari koje nemaju kratki rok trajanja (ili uopće nema rok trajanja: odjelo za mladenca, cipele, itd) možete kupiti puno prije vjenčanja. Ukoliko ste u šopingu i naletite na nešto na rasprodaji što će vam biti potrebno za vjenčanje, onda to kupite. Kupujući na taj način možete uštedjeti i dosta novaca, ali i dosta vremena.

Ukoliko ćete se pridržavati gore navedenih savjeta možete uštedjeti i više od 1/3 budžeta. Sve je na vama, ali imajte dvije stvari na pameti: Vjenčanje je samo jedamput u životu (potrošite više novaca za vjenčanje iz snova) i vjenčanje traje samo jedan dan (potrošite manje jer ipak je to samo jednodnevni užitak, a dan kasnije treba nastaviti živjeti svakodnevicu).

 

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange