Home Brak Glazba za vjenčanje! Bend ili DJ na vjenčanju?

Glazba za vjenčanje! Bend ili DJ na vjenčanju?

Glazba za vjenčanje! Bend ili DJ na vjenčanju?

Svima koji su to probali jasno je da je organiziranje vjenčanja jako zahtjevan i naporan posao. Oni koji to još nisu isprobali uvjeriti će se da je tako. Prilikom organizacije vjenčanja mladoženjama je jako bitno da odaberu glazbu koje će svima odgovarati. To je ponekad težak posao jer teško je zadovoljiti svačiji glazbeni ukus.

Normalno je da mladi više vole žešću i glasniju glazbu, a stariji više vole laganu i nježnu glazbu. Postavlja se pitanje, kako uspjeti zadovoljiti i jedne i druge. Danas sve češće imamo na svadbama priliku vidjeti DJ-a, ali ni bendovi nisu izumrli. DJ, bend ili kombinacije jednog i drugog – sada ćemo probati objasniti i navesti nedostatke i prednosti koje jedni i drugi nude.

Bend ili glazbeni sastav
Bend je nejčešće skupina od 4-5-6 članova i ako uzmemo to u obzir jasno nam je da za takvu skupinu ljudi treba imati mjesta. Dakle, instrumenti, ozvučenje, članovi i daodatna oprema, sve to traži puno prostora. Ukoliko bend ima bubnjara ili je mnogobrojan, tada to zahtijeva još dodatnog prostora.
Uz prostor za instrumente i svirku, članovima benda trebate osigurati i mjesto za stolom gdje će blagovati i gdje će kratiti vrijeme za vrijeme pauzi. Tu je i dodatni trošak jer morate plačati cijenu menija za članove benda. Kod odabira benda morate pažnju obratiti na to da repertoar bude prilagođen vašem ukusu, ali također i da vaši uzvanici budu zadovoljni glazbom. Kod DJ-s to nije problem jer on može birati između 1000 različitih pjesama, dok bend najčešće ima uvježbanih 100-tinjak pjesama koje izvode ili su orjentirani na samo jednu vrstu glazbe. Preporučamo vam dase dogovorite s bendom da pogledate jednu njihovu gažu uživo i uvjerite se zbilja u njihovu kvalitetu. Na taj način ćete također moći uvidjeti kako vode program vjenčanja i da li želite što ubaciti ili izbacititi iz provedbe fešte. Uglavnom, savjet je da za odabir benda uzmete vremena i razmotrite sve moguće solucije benodva jer je glazba zapravo zadužena za kvalitetnu atmosferu na zabavi.

Odabir DJ-a
Kada pričamo o DJ-u onda nam na pamet prvo pada da treba dosta manje mjesta od benda jer je sam i nema toliko opreme i instrumenata kao bend. Ako ste u stisci s prostorom, onda je DJ zasigurno bolja solucija.
Glavni nedostatak DJ-a je taj da ne može pretiti mladoženje na putu do crkve i od crkve do restorana. S druge strane više od 50{2993ad2dce1a96507ceeaa0a162f4a3129369e355f069017772cfc8adb123a4f} bendova otvoreno je za takvu uslugu i ne predstavlja ima nikakav problem.
Ako odabirete DJ-a onda repertoar pjesama nije nikakav problem jer znadete da DJ može svirati što god poželite s obzirom na to da se pjesme sviraju sa orginane matrice.

Bend vs.DJ
Glavna razlika, uz gore navedene prednosti i nedostatke, je cijena. Glazbeni sastav se sastoji od 4 ili više/manje članova i zbog toga je cijena veća. Cijene bendova najčešće se kreću od 1000 do 2000 eura. DJ glazbu svira sam i stoga je cijena dosta manja i u prosjeku iznosi od 300 do 1000 eura.

Za kraj, dajemo vam samo do znanja da se vjenčanje događa samo jednom u životu i da ne biste trebali štedjeti na svim sitnicama. Smatramo da je glazba upravo onaj detalj na kojem se ne smije štedjeti. Cvijeće, svijeće, baloni i ostale sitnice su samo popratni sdržaji, ali glazba je ta koja stvara atmosferu na svadbi.

 

Autor: romansa.net

Comments are closed.
Secured By miniOrange