blizanci horoskop

BLIZANCI – horoskop travanj 2018.

Ljubav i veze

Na ljestvici ljubavnog ispunjenja, travanj 2018. godine zaista ne može osvojiti vrhunac. Ako padne negdje na pola, još uvijek je to dobro. Venera, planeta ljubavi i vladar kuće ljubavi Blizanca nije u položaju u kojem može iskazati slobodnu volju. To znači da ne može kontrolirati situaciju, nego se mora suočiti sa onim što dođe na putu. Mars, vladar kuće parova Blizanaca, je isto u teškom položaju i povrh svega u napetom i ometajućem društvu (Saturna i Plutona). Ali napola puna čaša govori o razvedravanju i smirivanju oluje zahvaljujući Veneri i Marsu i šteta će biti manja ili privremena. Perspektiva tokom sljedećeg mjeseca je sjajna, zato se sada naoružajte strpljenjem i humorom dok stvari ne krenu onako kako vi želite.

Posao i novac

Iako postoje određene poteškoće u prvoj polovici mjeseca, općenito će vam ići dobro u profesionalnom životu tokom travnja 2018. godine. Sunce i Merkur nalaze se u sretnoj kući i obećavaju vam podršku ljudi dobrog statusa, kao što su prijatelji, asistenti, osobe iz javnog života i obožavatelji. Tokom travnja ćete biti popularni, ali ponajviše u trećem tjednu. Jupiter, vladar kuće karijere Blizanaca, ne opterećuje se s nikim i donosi vam produktivnost i entuzijazam kad se radi o poslu. Nije u potpunosti sigurno kakva će situacija biti kada se radi o novcu, zato što se u jednoj financijskoj kući Blizanaca nalaze Mars, Saturn i Pluton, a to znači da je rizik od gubitka poprilično velik. Kada se radi o poslovima sa financijskim institucijama (banke, osiguravajuće kuće i slično), trebali bi biti posebno oprezni. Isto vrijedi i za zajdenička ulaganja i partnerstva.

Zdravlje i moral

Na sreću, nisu na vidiku zdravstveni problemi tokom travnja 2018. godine. Sunce, davatelj života, i Merkur, vladar Blizanaca, nalaze se u povoljnoj kući, a štiti vas i prisustvo Jupitera u vašoj zdravstvenoj kući. Ipak, s druge strane, Mars, vladar kuće zdravlja Blizanaca, nije u najboljoj poziciji, što može stvoriti nevolje, posebno u prvoj polovici mjeseca. Trebali bi spriječiti bilo kakve potencijalne tegobe i ako vam se pojave na putu, brzo ih riješite.

Savjet

Ako vam je potrebna pomoć, zamolite druge da vam pomognu i biti će uz vas!

Izvor: Tarot-horoskop.com